Ti írtátok nekünk - best of hírlevél-feliratkozás
Gégény István 2017. március 17.

Ti írtátok nekünk - best of hírlevél-feliratkozás

Máris sokan feliratkoztak a hamarosan induló SZEMlélek Hírlevélre. Vannak, akik nem(csak) a címüket adták meg...

szemlelekhirlevel.jpgSzorgosan gyűlnek az olvasói vélemények, amelyek segítik a szerkesztőket, hogy még jobb legyen az idén tavasszal jelentősen megújuló SZEMlélek. Ha még nem töltötted ki az űrlapot, ide kattintva megteheted. Bizonyíték, nem ígéret : 2 perc bőven elegendő hozzá (a kitöltők szerint).

Az űrlap végén lehetőséget biztosítunk, hogy bárki feliratkozzon a SZEMlélek Hírlevélre. Ennél a pontnál azonban a szépen bővülő e-mail csokor mellett sajátos üzeneteket is találunk, amelyek egy része válaszra vár. Mi pedig próbálunk ezekre megfelelni.

1. Milyen híreket kapnánk?

Egy hírportál, magazin alapvetően azért küld ki hírleveleket, hogy tájékoztassa olvasóit friss tartalmairól. Az az előnye ennek az eszköznek, hogy akkor sem marad le a hírlevélre feliratkozott személy az érdekességekről, ha nem látogatott pár napja közvetlenül az oldalra. A SZEMlélek Hírlevélben tehát a SZEMlélek bejegyzései közül fogunk rendszeresen ajánlani néhány (várhatóan) 5-6 cikket. Ezek nem csupán hírek, hanem interjúk, véleménycikkek, videós anyagok is lehetnek. A SZEMlélek Hírlevél a SZEMlélek friss, aktuális kivonata, ajánlója lesz.

2. Kíváncsi vagyok, hogy ki üzemelteti ezt a blogot ? Ki áll mögötte? Követem pár hónapja, és sok jó cikket is olvastam már itt, de meglepett egy ma publikált cikkük. Egy művészi és értékes filmről van szó, de nem keresztény értékekre épül és ez szerintem nem jogosítja fel azokra a konkluziókra a szerzőt amiket ír az egyház meggyőződésével kapcsolatban. Ez egy katolikus ifjúság által látogatott blog. Szerintem ez félrevezetés és súlyos hiba, ha ilyen hangú véleményeket publikálnak, mert az ifjúság elhiszi amit olvas a neten és nem jár utána hogy valóban miért tanít bizonyos dolgokat kétezer éve az egyház...

Ez eddig a legsajátosabb "e-mail cím", amivel találkoztunk. Az ilyen üzenetek közlésére alapvetően ez a cím szolgál, de így is válaszolunk. Ami az elején feltett kérdést illeti, a SZEMlélek "Rólunk" rovatában lehet hasznos információkat találni erre vonatkozóan. A jelzett cikk ügyében a hozzászólások alapján úgy tűnik, igenis értik, helyén kezelik olvasóink a mondanivalót. Aki alaposan, értően elolvasta a publicisztikát, láthatja, hogy kizárólag sajátos értelemben nevezi a szerző kereszténynek a filmet. A cikk tömör lényege: a szexualitás Isten ajándéka, aminek a keresztény értékrend szerint házasságban a helye. Azt nem tudjuk, milyen alapon állítja az illető, hogy "ez egy katolikus ifjúság által látogatott blog". Kíváncsiak lennénk az ezt megalapozó statisztikára, amit összevetnénk a sajátunkkal. Mi úgy tapasztaljuk, nem határolható be sem a felekezeti, sem a világnézeti orientáció ennyire szűken, az oldalt látogatók többsége pedig valaha tényleg fiatal volt, de elég erős az életkori szórás. A többség ráadásul az aktuális visszajelzések szerint házasságban él.

3. Köszönöm, nem kérek hírlevelet.

Köszönjük, akkor nem küldünk! Nem is kaptunk e-mail címet...

4. Igen!

Köszönjük! Azt is, hogy kaptunk e-mail címet a megerősítő megjegyzés mellé...

5. Nem szeretem a hírleveleket.

Átadjuk az üzenetet, bár szegény SZEMlélek Hírlevél valószínűleg nem fog örülni ennek a véleménynek. Ő biztosan szerethetőbb, hasznosabb lesz a gyakran kéretlen tartalomnak számító, spam-jellegű "hírleveleknél". Jó híreket, értékeket igyekszik majd közvetíteni.

süti beállítások módosítása