Iraki keresztények imája egy ragyogó jövőért
SZEMlélek 2016. november 28.

Iraki keresztények imája egy ragyogó jövőért

Több ezer iraki keresztény gyűlt össze november 18-án Erbílben, hogy együtt imádkozzanak országuk békéjéért.

A résztvevők közt az ISIS támadásai miatt otthonaikat elhagyni kényszerülő családok is voltak, akik tanúságot tettek üldöztetésükről. Moszulból és a környező településekről érkező menekültek is megosztották történetüket. A városban zajló felszabadító harcokért is imádkozott a sok ezer résztvevő.

iraqi-christian-worship-main_article_image.jpg

Az imanapot, melyet a Life Agape és a káld katolikus egyház szervezett a Közel-Keleten és Észak-Afrikában működő keresztény műholdas tévécsatorna is közvetítette. Az arab adásért felelős programigazgatója elmondta, hogy a több ezer iraki hívő keresztet formázva álltak egymás mellet és léggömböket engedtek a magasba nemzetükért szóló imáik jelképeként.

Több mint két évvel ezelőtt az egyházat egy olyan szörnyű támadás érte, ami kétségbeesésbe taszította, mondta Life Agape iraki igazgatója, Maher Barbary. Mindenfelé az egyház lerombolt épületeit és egykor Irakon kívül és belül elő, kitelepített keresztény családokat láttunk. De mi és sokan mások is hiszünk abban, folytatta, hogy Istennek más terve van, ami ezt a sötét képet egy ragyogó jövővé formálhatja.

(premier.org.uk)

süti beállítások módosítása