Mint a mesében!
SZEMlélek 2016. október 25.

Mint a mesében!

Mi köze van London legflancosabb szállodájának, a jezsuitáknak és 15 hajléktalannak egymáshoz?

A londoni Farm Streeten található jezsuita templom egyike azoknak a katolikus és protestáns templomoknak, ahol rendhagyó megoldással segítenek a környéken élő hajléktalanokon.

pa-1613594-800x500.jpg

A Mayfair városrészben található plébániák, parókiák és egy zsinagóga, valamint 10 szálloda és étterem összefogásának köszönhetően egy este sem maradnak fedél nélkül és éhesen a rászorulók, mondta a jezsuita plébánia munkatársa, Scott George McCombe. Így történhetett az, hogy a minden héten világsztárokat vendégül látó Claridge szállodában múlt hétfőn a hotel séfje 15 hajléktalannak és 10 önkéntes segítőnek készített finom falatokat.

A főszervező a West London Day Care metodista kezdeményezésű segítőszervezet, aki hajléktalanok lakhatásával, ellátásával és reintegrációjával foglalkozik.

cvhpvurxyaaxj39.jpg

A Farm Streeten található templomban októberben, novemberben, illetve áprilisban és májusban hétfőnként kapnak élelmet és szállást a hajléktalanok.

A Claridgeből szállított étel, melyet a szálloda főszakácsa készített nagyon finom volt, McCombe elmondása szerint. Frissen sült kenyér, csirkemell gombaszószban, gyümölcsös crumble vaníliasodóval és más süteményeket tálaltak fel.

(catholicherald.co.uk)

(fotó: dailymail.co.uk; twitter.com/farmstchurch)

süti beállítások módosítása