Lehet-e kúl arc egy szent?
SZEMlélek 2016. október 23.

Lehet-e kúl arc egy szent?

Térdre kényszerítette a kommunizmust, kiemelkedő jelentőségű szabadságharcosként emlékszik rá a történelem. Szent II. János Pál mindeközben nem feledkezett el embernek maradni. Hogy laza alkat volt-e? Itt van néhány fotó válaszként.

jp_0.jpg

Október 22. és október 23. közelebb van egymáshoz, mint gondolnánk. A naptárbeli szomszédság mellett az első a lengyel származású, milliók életét inspiráló katolikus egyházfő ünnepnapja, akinek elszánt tevékenysége, forradalmár lelkülete nélkül talán nem ünnepelhetnénk ma olyan szabadon másnap 1956 hőseit.

jp_2.jpg

Sokan sokfélét írtak már a pápáról, a "kúlság" jelzője azonban mindezidáig vélhetően távol maradt tőle. A Catholic Gentleman honlap azonban bevállalta a fura címke alkalmazását, bizonyítékként 20 fotót tett közzé Karol Wojtyła életéről. Napszemüveg, hipszter szemüveg, melós sapka, fejkendő, kapucni, kalap, melegítő, borotválkozás a természetben, sítalp, csónak és egyéb sporteszközök - az életszentség szemmel láthatóan tök normális emberek számára van kitalálva. A teljes képgyűjtemény ide kattintva tekinthető meg, onnan szemezgettünk jelen cikkünkhöz néhány fotót.

jp_3.jpg

jp_4.jpg

A végén álljon itt egy bónusz - mi több: Bono-s - kép, amelyen a fehér reverendás szent a U2 együttes frontemberének ikonikus szemüvegét viseli, amelyet ajándékba kapott az énekestől egy rózsafüzérért cserébe.

jp_5.jpg

süti beállítások módosítása