Turné pápai módra
SZEMlélek 2016. szeptember 30.

Turné pápai módra

A pápai „turné” nem áll meg a Kaukázusnál. Máris Kolumbiában várják a pápát, aki ígéretet tett, hogyha békét köt a kormány a felkelőkkel, akkor meglátogatja a dél-amerikai országot.

Ferenc pápa jelenleg Grúziába és Azerbajdzsánban van hivatalos látogatáson. Pénteken találkozik II. Illés grúz katholikosz-pátriárkával és a káld katolikusokkal Tbilisziben, ahonnan vasárnap reggel utazik tovább Azerbajdzsánba. Aznap délelőtt a bakui szalézi templomban tart majd szentmisét, délután a kormány vezetői fogadják. a kaukázusi muszlimok vezetőjével, sejkjével a Heydar Aliyev mecsetben találkoznak, utána pedig vallásközi találkozóval folytatják a sejk és más vallási közösségek képviselőivel.

bn-qb318_1pope0_p_20160930074402.jpg

Juan Manuel Santos, Kolumbia miniszterelnöke erősítette meg a hírt, miszerint az egyházfő 2017 első negyedévében meglátogatja Kolumbiát, hiszen az általa szabott feltételek teljesültek. Idén februárban Ferenc pápa ígéretet tett a látogatásra, ha az ország kormánya és a felkelők békét kötnek, és ezzel véget vetnek Latin-Amerika legrégebb óta (52 éve) húzódó háborújának.  A békekötésre hétfőn került sor.

(catholicherald.co.uk)

(fotó: wsj.net)

süti beállítások módosítása