Mexikóban életveszélyes papnak lenni
SZEMlélek 2016. szeptember 30.

Mexikóban életveszélyes papnak lenni

2012 óta 15 papot gyilkoltak meg Mexikóban, ebből hármat az elmúlt héten, így az ország a világ legveszélyesebb helyszíne most papi szolgálatot teljesítők számára.

Hugo Valdemar atya, Mexikó Város Érsekségének szóvivője nyilatkozta ezt, aki szerint, ezek az esetek a szervezett bűnözés elharapódzása miatt alakulnak így.

1474579846493.jpg

A legutóbbi áldozat, José Alfredo López Guillén atya, akit szeptember 19-én raboltak el, holttestét szeptember 24-én találták meg. Elrablása után egy nappal két paptársa holttestére is rábukkantak. A két ügy kapcsolatát szervezett bűnözéshez tagadja a rendőrség. Az érseki szóvivő szerint csak szeretnék elfedni a kapcsolatot, mert az állami vezetőség nem kívánja elfogadni a tényt, hogy a szervezett bűzözés kikerült hatalmuk alól, kontrollálhatatlanná vált.

- Tisztán látszik, hogy Mexikó az ország, ahol a katolikus egyház szolgái leginkább veszélyben vannak. - folytatta Valdemar atya - Ez igazán meglepő, főleg, hogy ez azt is jelenti, hogy Mexikó nagyobb veszélyt jelent, mint Szíria vagy azok az országok, ahol a keresztényeket az Iszlám Állam üldözi. Ha nincs tisztelete a papnak, aki általánosságban igen nagy tiszteletnek örvend, akkor el lehet képzelni, hogy mi a helyzet a népesség többi részével- tette hozzá a szóvivő - Ha megölnek, megzsarolnak, kirabolnak egy papot, akkor jobb bele sem gondolni, hogy mi történik a népesség többi részével, akik még inkább sebezhetőek, védtelenek, mint mi, papok.

(cruxnow.com)

(fotó: foxnews.com)

süti beállítások módosítása