Marosi Péter: sokakat megszólít az Úr a dalaink által
Gégény István 2016. augusztus 19.

Marosi Péter: sokakat megszólít az Úr a dalaink által

Az idei nemzeti ünnep különlegesnek ígérkezik, hiszen a hagyományos Szent Jobb körmenetet is magában foglaló fővárosi szentmise előtt a Crux együttes is koncertet ad a Szent István bazilikánál. A felvidéki csapat frontembere nyilatkozott a SZEMlélek blognak.

cr1.jpg

- Erdő Péter bíboros felkérésére szerveződik ezúttal egy színes program a szentmise és a körmenet előtt, a Mária Rádió hívott meg bennünket énekelni - mondta blogunknak Péter. - Zenekarunk feladata ezen az ünnepen is az, amivel Krisztus 9 éve útnak indított: a jó hír terjesztése. Hogy van reményünk, meg vagyunk váltva, hogy merjünk bátor hitvallók lenni, akárcsak államalapító királyunk, s minden körülmény között legteljesebb bizalmunkat csakis Istenbe vessük - tette hozzá az énekes, dalszerző.

cr2.jpg

Bár a Crux zenéje annak stílusából kifolyólag elsősorban fiataloknak szól, ám koncertjeinken rendre jelen van a "lélekben fiatal" korosztály is. - Az idősebbeket líraibb hangvételű dalaink szólítják meg, illetve az Úr szólítja meg az embereket a dalokon keresztül - fogalmaz Marosi Péter.

cr3.jpg

A keresztény könnyűzene magyarországi helyzete kapcsán a felvidéki dalnok úgy látja: örvendetes, hogy egyre több keresztény zenekar kész szolgálni, viszont fontos lenne szerinte, hogy ne menjen a folyamat kommersz, öncélú, Istentől távolabb vivő irányba. - Sürgető feladatnak látom, hogy az egyes csapatok tudjanak együttműködni, hiszen a jelenlegi állapot egy-két kiválasztott zenekarnak kedvez, míg a többiek háttérbe szorulnak. A legfontosabb dolog pedig mindenképp a felajánlott szolgálat, az élő kapcsolat és az amúgy is ajándékba kapott tehetség ilyen formában való felajánlása arra a célra, amit Isten jónak talál - üzente a Crux együttes képviselője.

süti beállítások módosítása