Van-e kiút a csendes istentagadásból?
SZEMlélek 2016. augusztus 16.

Van-e kiút a csendes istentagadásból?

Nagyboldogasszony napján Szent II. János Pál pápa látogatásáról is megemlékeztek Máriapócson, ahová egyes zarándokok szekérrel, a fiatalok gyalog érkeztek.

mariapocs.jpg

Szent István király olyan fontosnak tartotta Mária elszenderülésének ünnepét, hogy ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Ezért nevezi a magyar katolikus egyház Szűz Máriát Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nek. Csaknem tízezren gyűltek össze idén augusztus 14-én a kelet-magyarországi görögkatolikus kegyhelyen, ahová negyedszázaddal ezelőtt Szent II. János Pál pápa is ellátogatott Máriapócsra.

pocs1.jpg

A búcsú keretében már augusztus 13-án, szombaton megérkeztek a szekeres zarándokok, közvetlenül utánuk  várták az Ifjúsági Zarándoklat résztvevőit - adta hírül a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

pocs3.jpg

Kocsis Fülöp metropolita mutatta be a vasárnapi ünnepi Szent Liturgiát, a szentbeszédet pedig Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mondta. – Biztosan sokan elgondolkodtak már azon, merre tart ez a világ. Szent II. János Pál pápa, akinek itten látogatásának 25. évfordulója van, Ő azt mondta a 2000. jubileumi esztendőben, hogy Európa ma a csöndes aposztázia idejét éli. A csöndes Isten tagadásét. Lehet, hogy nem csinálunk istenellenes dolgokat, nagyokat. De kicsi, aprókat – sokat…vajon mi hova tartozunk? – tette fel a kérdést a győri megyéspüspök.

Azok közé tartozunk-e, akik megtagadják Istent, megtagadják hitüket, megtagadják egyházukat, vagy azok közé, akik minden nap áldozatok árán is készek, képesek Isten evangéliumát megvalósítani szeretetben, irgalmasságban, jóságban élni? Egész biztosan Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világ jövője is az elkötelezett, hitvalló, keresztény emberek kezében van.

A teljes beszámoló itt olvasható.

pocs2.jpg

süti beállítások módosítása