Az akciófilmek hőse a katolikus tanításról is megmondja a frankót
SZEMlélek 2016. július 28.

Az akciófilmek hőse a katolikus tanításról is megmondja a frankót

Sosem gondoltad volna, hogy kitől tudsz meg többet a katolikus egyház társadalmi tanításáról: bizony, a sármos Bruce Willis ezt is tudja!

Az említett útmutatásokat a fiatalok számára könnyen befogadható formában összefoglaló könyv, a DoCat elődjéhez, a YouCat-hez hasonlóan kérdezz-felelek formában, fotókkal, rajzokkal, idézetekkel gazdagon illusztrálva kerül először az Ifjúsági Világtalálkozó alkalmával az ifjú olvasók kezébe.

bw.jpg

Az idézetek többsége a Szentírásból és szentektől való, de „világi” szereplők szájából is találunk példaértékű mondatokat. Az idézetek forrása között Bruce Willis is szerepel, aki a média új formáival kapcsolatban tett megjegyzésével került bele a könyvbe. A Die Hard sztárjától vett gondolat az internet veszélyeiről szól, hiszen a világháló teret ad a kutatásra, a böngészésre, ugyanakkor teret ad a terrorista kivégzések prezentálásának, a szexuális zaklatásnak, az ártó célú adathalászatnak is.

Bruce Willis mellett idézetet olvashatunk Marilyn Monroe-tól és Lenintől is - bár utóbbitól vett idézet az ellenpéldák közt sorakozik.

A DoCat az IVT ideje alatt, ugyan angol nyelven, de ingyenesen letölthető mobilalkalmazásként ezen az oldalon.

docat-book.png

A DoCat applikációról szóló tájékoztató Ferenc pápa buzdítását ismétli, ami a keresztények aktív elköteleződésére hív egy igazságosabb világért. „Az a keresztény, aki ma nem forradalmár, nem keresztény” zárja a bevezetőt a szerző.

süti beállítások módosítása