Ez a 100 éves apáca elfelejtett megöregedni
SZEMlélek 2016. május 26.

Ez a 100 éves apáca elfelejtett megöregedni

 A szerzetesnővér, aki a 90. születésnapján búvárkodott, vajon hogyan ünnepli a 100. születésnapját?

Emmanuel White 1916-ban látta meg a napvilágot Ausztráliában, ahol húsz évvel később a Daughter of Our Lady of the Sacred Hearth (OLSH) szerzetesközösség tagja lett. A spiritualitás mellett a tenger szeretetének adózott, így nem meglepő, hogy búvárkodással ünnepelte 90. születésnapját, amiről úgy nyilatkozott, hogy egyszerűen csodálatos volt!

100.jpg

1939-ben, három évvel a belépése után már misszionáriusként dolgozott, majd a II. világháború alatti kitelepülések után visszatérve, 1946-ban ő volt egyike az első nővéreknek, akik Port Keats-ben, Ausztrália Északi Területeknek nevezett tartományában az új missziót megnyitották. 1996-ban az aboriginálok közt végzett oktatási szolgálatáért kitüntették.

Idén májusban pedig, pár nappal a 100. születésnapja előtt valódi kisrepülős kirándulásra ugyan nem került sor, ám a Sydney-öböl légi felvételeit és a városi ikonikus pontjait bemutató 3D-s filmet tekintette meg Emmanuel nővér. A vetítés után a Sydney-toronyra kapaszkodott fel a szülinapi különítmény: s amint a lift ajtaja 268 méter magasan kinyílt, Emmanuel nővér azonnal a legközelebbi ablaknál termett, hogy megcsodálja a kilátást és a várost, amit majd’ 70 éve elhagyott a misszió kedvéért. Azóta minden bizonnyal „kicsit” megváltozhatott a látkép, jegyezte meg a századfordulót ünneplő hölgy egyik kísérője.

süti beállítások módosítása